Kezdő Oldal  
  Fotó Albumok  
  Holló  
  Népdalok  
  Videó Archívum  
  Tábori Beszámolók  
  Esemény Naptár  
  Palóc Lakodalom  
  Székely Lakodalom  
     
Feliratkozás
Bejelentkezés
Személyi adatok
Hasonló Web Oldalak
KMCSSZ
Chicago Hungarians
M.B.K.
ITT-OTT
2009.Szeptember - Palóc Lakodalom Options | Súgó
 

Szeptember 12-én délután a Szent István katolikus templom kapujában felállitott sátorból esküvőre zendült meg a hegedű.  S jöttek csoportokban a meghivott falubeliek, közelböl-távolból a rokonok, ismerősök és barátok.  A zeneszó mellett, pohárkákba öntött gyűrüs pálinka fogadta a vendégeket.  Gyönyörű bőszoknyás, himzett blúzos, mellényes lánykák kinálták a vendégfogadó „sziverősitőt”.  (E sorok irója is megkerülte a templomkertet és kétszer állt a sorba.)  Már a fogadás is jelezte, hogy nem mindennapos élményt tartogat számunkra a 19-es számú Hunyadi Mátyás nevét viselő magyar cserkészcsapat itt, Amerika szívében.  S ami ezután következett, felülmúlt minden elvárást.  Az otthont felidéző, honvágyat gerjesztő, szépet rajzoló,  igazat valló forgatag közepébe találtuk magunkat és nem kellett sok ahhoz, hogy elfelejtsük, csak játékot élünk meg.

Figyelem, figyelem!

Isten hozta a Chicago-i Magyar Cserkészcsapat évente megtartott "Hagyományos Magyar Eskűvői Lakodalom" honlapjára.

Szándékunk bemutatni a gazdag magyar kultúra legszebb oldalait: zenéjét, konyháját, borait, népviseleteit és népszokásait.

A magyar kultúra annyira gazdag, hogyha évente egy lakodalmat tartunk, több évbe fog kerülni, míg végét járjuk a különfajta lakodalmaknak, melyek magyarlakta vidékenként mind különbözőek. De csak akkor fejezzük be a lakoalmak sorozatát amikor mindegyik vidék hagyományát bemutattuk. 

Amikor a csapat vezetői elgondolkodtak azon, hogy miképpen mutassák be a magyar hagyományokat a cserkész jótékonysági alap gyarapítására, azt találták legizgalmasabbnak, hogy évente egy valódi lakodalmat csapjanak de mindezt a meghívottak résztvételével.

Nem kell ahhoz magyarnak lenni, hogy valaki résztvegyen egy ilyen eseményen. Habár tájszólászos magyar nyelven folynak a lakodalmak, ki van egészítve angol forditással és müsorfűzettel, így bárki élvezheti és értékelheti a lakodalmat. És a tánchoz, ételekhez, borokhoz nem kell tolmács, mégha ezek különböznek vidék szerint. Csupán jó étvágyukat és tánccipőjüket hozzák a vendégek!

Szíveskedjenek az előző lakodalmak képeit megtekinteni honlapunkon és ha tetszik, fényképeket rendelni. Ha kiváncsiak eljövendő eseményeinkre, tekintse meg ezt a honlapot: www.chicagohungarians.com.

Már tervezzűk a következő Esküvői Lakodalmat! Kövesse figyelemmel naptárunkat ezen a honlapon.

Ezt az eseményt a 19. Hunyadi Mátyás Magyar Cserkészcsapat rendezte, amely a Kűlföldi Magyar Cserkészszövetség és a Boy Scouts of America tagja. Ez egy 501.C.3 jótékonysági szervezet es minden bevétel a cserkészcsapat javára van forditva. Minden rendező önkéntes és köszöni a támogatók jótékonyságát. Bárki segitségét szívesen fogadjuk.

Ha anyagi támogatást óhajtanak nyújtani, akkor szíveskedjenek erre *** a honlapra kattintani.

Reméljük, hogy az elmúlt Lakodalom annyira tetszett Önöknek mint nekünk!

 

Hear Ye!!  Hear Ye!!

Welcome! to the annual interactive Traditional Hungarian Wedding Feast, produced by the Hungarian Scout Troop of Greater Chicagoland.

It is our intent to showcase the best that our rich Hungarian Culture has to offer:  the Foods, Music, Wines, Dancing, Costumes, and Traditions found in our heritage.

The Hungarian Culture is so robust that to showcase one wedding a year from each region, or ‘megye’, would take us 100 years !!  But we’ll keep trying…

When the troop leaders discussed ways to highlight the best of the Hungarian Culture and Traditions as a fundraising activity, the idea of an interactive wedding feast was born.

You don’t have to be Hungarian to enjoy this event.  Although the original language is used, we’ve added English translations to much of the script and program, to make this an enjoyable event for everyone.  And you don’t need a translator to participate in the dancing or sample the foods and wines of the highlighted region.  Just bring your taste-buds and dancing shoes!!

Please browse through our website to view past events, and order pictures.  If your interested in upcoming events, please view our website at: www.chicagohungarians.com.

Plans have already begun for the next Hungarian Wedding Feast !  Keep checking the events calendar for more details. 

This is a fundraising event produced by the Hungarian Scout Troop of Chicago (#19 Hunyadi Matyas Cserkesz Csapat), members of the Kulfoldi Magyar…….and the Boy Scouts of America.  We are a 501.C.3 charitable organization and all proceeds go to fill the needs of the boys and girls in our scout troop.  All of the event organizers are volunteers and we welcome your kind assistance.  If you’d like to make a contribution of your time or monetary funding, please contact us through the information on the linked web-site.

Hope you enjoyed the last event as much as we did.  Come again !!

 
 
 
© 2004, 19 sz. Hunyadi Mátyás Cserkészcsapat. Minden jog fenntartva.