January 2014 Meeting Minutes


Mult szombaton a Kulturtanács megtartotta az éveleji találkozoját. Osszegzes képpen átküldöm számotokra a gyülésen elhangzott , illetve megbeszélt napi pontokat. (Felhivnam figyelmeteket , hogy -bevetel/ kiadasok 2013-ban- osszegzeset , valamint a gyulesen resztvevok nevsorat es a Mikes Kelemen program leirasat csatolmanykent kuldom ezzel az e-mail-el.)

  1. Demeter Andras elnok koszontotte a jelenlevoket.
  2. Kozosen meghataroztuk, hogy a Magyar Kulturtanacs szerepet abban latjuk fontosnak, hogy a szervezetek, egyhazak mukodeset osztonozze valamint kozos egyetertessel hozzunk dontest nagyobb esemenyek , talalkozok megszervezesere, lebonyolitasara.
  3. A szervezetek, egyhazak ugyan szabad akaratukbol szervezhetnek kulonbozo datumokra esemenyeket , de a Kulturtanacs feladata, hogy probalja a datumokat egyeztetni . Ezzel a koordinacioval elkerulhetjuk a " halmozott " programok elofordulasat, ami esetlegesen megosztana a magyar kozosseget. Miutan minden joakarat ellenere is elofordulhat , hogy az esemenyek egybeesnek , igy arra kerjuk a vezetoket, hogy ezt feltetlenul idoben jelezzek eloszor a masik erintett szervezet szamara, ill. a Kulturtanacs reszere is. Kerjuk , hogy az ilyen eseteket megerto magatartassal es joindulattal fogadjuk el!
  4. Mult ev esemenyei : Nemeth Zsolt es a delegacio latogatasa :
    1. Nehezsegek voltak:
      • - keves ido allt rendelkezesre a szervezeshez
      • - a szervezetek eleinte passziv reagalasa
      • - nem volt egyertelmu, hogy mit varnak tolunk
    2. Pozitiv esemenyek:
      • - kesobb a szervezetek bekapcsolodtak es szerepet vallaltak
      • - rendezodtek az anyagi feltetelek
      • - idoben kialakult az egyutt mukodes
    3. Visszajelzes Mo.-rol:
      • - nagyon pozitiv visszajelzest kaptunk, a vendegeket meggyoztuk arrol, hogy Chicagoban elo magyarok osszefogasra, egyetertesre kepesek.
  5. November 06-an megtartottak magyarorszagon a 3. Diaszpora gyulest. Ezen az osszejovetelen Demeter Andras kepviselte a chicagoi magyarokat. Rovid beszamolobol a kovetkezo lenyeges pontokat emelnenk ki:
  6. Kozosen elhataroztuk , hogy a 2015-os evi program elozetest (minden szervezet kulon/ kulon) egyeztetes celjabol, mar 2014 Oktober 15-ig beadjuk Nadas Gyulanak. O felteszi azokat computer "kiertekelesre ", majd visszaszol , ha valahol "halmozott" esemenynapot talal. Gyula megigerte, hogy ettol kezdve az evi jegyzokonyv is felkerul a honlapunkra, hogy kesobbiekben is attekinthessuk azt. Aki esetleg meg nem adta le a 2014-es naptarat , kernenk, hogy mihamarabb tegye meg!
Egyebek : Mindenkinek eredmenyes Ujesztendot kivanunk!

Udvozlettel :
Bozeki Bea,
titkar